Brusselsesteenweg 224 9090 Melle immo@poppe.be 09/252.50.70

VERKOOP VIA ONS

Bekijk ons aanbod aan villa's, woningen appartementen of bedrijfspanden.

 

VERHUUR VIA ONS

Bekijk ons aanbod aan villa's, woningen appartementen of bedrijfspanden

 

Authentiek kasteel in natuurdomein van 58 ha

TOURNON D AGENAIS
Prijs
€2.184.000
7 Neen Ja
Omschrijving

Authentiek kasteel in natuurdomein van 58 ha
In Zuidwest Frankrijk, Lot et Garonne, tussen Cahors en Villeneuve Sur Lot, op 10 min. van een stadje met winkelmogelijkheden, restaurants, alle faciliteiten. Op 130 km van Toulouse en 70 km van Bergerac ( Ryanair). Op 30 km van Agen ( TGV ).

Algemene beschrijving
Dit karaktervolle kasteel ligt in een glooiend landschap, ver van grote autowegen en alle andere drukte, op een hoogte van 124 meter boven de zeespiegel en boven op een heuvel, men heeft er een panoramisch zicht over de vallei. Het kasteel is bereikbaar via één toegangsweg van 800 meter die het domein van 58 ha doorkruist.

Het geheel is goed onderhouden en met alle moderne comfort ingericht, authentieke elementen komen hier prachtig tot hun recht door een goede restauratie.

Het kasteel omvat een magnifieke binnenkoer, een oude waterput en een imposante inkompartij. Binnen bestaat het hoofdgebouw uit een living met gewelfd plafond en een grote open haard, een bibliotheek en aansluitend een aangenaam salon met zicht op de kasteelvijver. In alle vertrekken bevinden zich open haarden. De gewelfde keuken is uitgerust met een La Cornue kookfornuis en paalt aan een praktische bijkeuken. Het in hout afgewerkte bureel heeft een afzonderlijke inkom via de binnenkoer. Nog op de benedenverdieping bevinden zich twee suites en een kleine kapel. De patio werd opgetrokken in Franse witte natuursteen en wordt omgeven door twee mooie suites ( elk met badkamer). Via een prachtige stenen draaitrap bereik je de vroegere wapenzaal op het eerste verdiep. Deze meet honderd vierkante meter en doet dienst als feestzaal. Met haar monumentale schouw en Frans plafond de gedroomde locatie voor privé-feesten. Via het eerste verdiep bereikt men ook de "Tour d'amis", het gastenverblijf in de kasteeltoren dat beschikt over drie ruime slaapkamers, elk met hun eigen badkamer.

De tuin rond het kasteel, een kleine drie hectare, laat zich makkelijk onderhouden en werd aangelegd met mooie hagen, prieeltjes, fonteinen en een mooie vijver. Vanuit de achtertuin heeft men een prachtig zicht over de vallei van de Lot en verder over de heuvels van de Périgord. De intieme ligging van het zwembad, de hele dag overgoten met zonlicht heeft een prachtig terras en een comfortabele "poolhouse" met sanitair, bar en zomerkeuken. Het recent aangelegd tennisterrein is noord-zuidgericht en bestaat uit onderhoudsvrije poreuze beton. Voor de paardenliefhebbers zijn er een tiental paardeboxen. Bij de paardenstallen bevindt zich ook nog een stalmeesterswoning die heden dienst doet als conciërgerie. Doorheen het domein kronkelen allerhande wegen en paden, berijdbaar voor zowel ruiter als mountainbiker, bewandelbaar voor sportieve voetgangers. Verder in het domein ligt ook nog een oude boerderij. De kasteelschuur werd omgebouwd tot een feestzaal met een capaciteit van 200 personen en beschikt voor een ingerichte bar, podium en apart sanitair blok. Het kasteel wordt in zijn totaliteit verkocht, inclusief inboedel, tuingereedschap, tractoren, tafels en stoelen voor de feestzaal, etc. Blauwdruk voor een eerder geplande aanleg van een golfterrein met 18 holes op aanvraag. Plannen van het kasteel, tuin en grond zijn beschikbaar.

Indeling
Gelijkvloers 390 m²
Bureau ( 21 m²), WC (2,6 m²)
Keuken ( 40 m²), bijkeuken ( 13 m²),
Living met gewelfd plafond (94 m²)
Japans salon ( 55 m²), bibliotheek ( 44 m²), gang ( 21 m²)
Blauwe suite (14m²) met boudoir ( 23 m²), WC ( 2,5 m²) en badkamer ( 4 m²)
Kamer naast kapel ( 34 m²) met badkamer 34 m²)
Veranda (5 m²) en WC( 6 m²)
1ste verdiep : 367 m²
Kamer Victoria ( 17 m²) met badkamer ( 5 m²), traphal ( 6 m²)
Kamer Chapeau ( 11 m²), WC ( 1m²), badkamer ( 2 m²)
Wapenzaal ( 55 m²)
Wasruimte ( 39 m²), dressing ( 6 m²), opbergruimte ( 6m²)
Stenen traphal ( 20 m²)
Hoofdslaapkamer ( 38 m²) met dressing ( 8 m²) en badkamer ( 8 m²)
Slaapkamer ( 36 m²)
Gang ( 26 m²)
Slaapkamer ( 25 m²) met badkamer ( 4 m²)
Slaapkamer ( 38 m²) met boudoir ( 10 m²), badkamer ( 7 m²) en WC ( 2 m²)
Bruikbare zolderruimte: 445 m² + 153 m²
Bijgebouwen 182 m²

Kapel 23 m²
Stookruimte 20 m²
Berging 10 m²
Kennel 7 m²
Werkruimte 17 m²
Garage 40 m²
Paardenstallen 65 m²
Stalmeesterswoning ( conciërgerie )
Samengevat
Domein van 58 hectare met een prachtig, volledig bemeubeld kasteel.
Alle infrastructuur voor de paardenliefhebber.
Stalmeesterswoning ( conciërgerie )
Schitterende kasteeltuin met vijver
Privé tennis- en petanqueterrein
Zwembad met poolhouse en terrassen
Kasteelschuur ingericht als feestzaal voor 200 personen
Garage
Oude hoeve
Dubbele beglazing. CV op stookolie
Mogelijkheden
Dit domein is uniek door de ligging in een prachtig natuurdomein waardoor je in alle rust en vrijheid kan genieten en door de authentieke elementen die hier in alle eer zijn bewaard en gerestaureerd. Ideaal voor het uitbouwen van een toeristische activiteit, de gastenkamers zijn onmiddellijk bruikbaar en alle infrastructuur, zwembad , tennis, nodigt uit om heerlijke vakanties door te brengen. Een prachtig kader voor het houden van trouwfeesten. Een paradijs voor natuur en paardenliefhebbers.

Te koop Buitenland Immo Poppe

Algemene informatie

Adres
route de Cahors 1
TOURNON D AGENAIS
Prijs
€2.184.000
Type
Woning
Ligging
Helder uitzicht, Platteland, Bosrand, Rustige weg, Open locatie, Buiten centrum, Stad, Bosrijke omgeving
Oppervlakte grond
586.242,00m²
Bewoonbare oppervlakte
757,00m²
Type constructie
Traditioneel

Comfort

Elektriciteit
Nee
Verwarming
Nee

Indeling

Slaapkamers
7
Badkamers
7
WC
5
Woonkamer
94 m²
Keuken
40 m²
Kelder
Nee
Zolder
Neen
Tuin
Ja
Terras
Ja
Garage
Neen
Parking
Neen

Stedenbouwkundige info

Niet geïndexeerd K.I.
€0,00
EPC Index
0,00KWh/m²/jaar